- 22 mar 2023
22.03.2023 r. uczennice klasy II, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Anna Mikuła i Kornelia Wardziak wzięły udział w I Wielkopolskim Konkursie „Improstyl – finezja i oryginalność w nakrywaniu stołów”. Improstyl to nowatorska sztuka układania zastawy stołowej, tworząca nieszablonowy wizerunek stołu. Zgodnie z hasłem przewodnim konkursu „Wielkanoc z improstylem” uczestniczki konkursu przygotowały nakrycie stołu na uroczystą kolację wielkanocną. Ważnym etapem konkursu było uzasadnienie słowne nakrycia stołu, adekwatne do zaplanowanego menu.
Kreatywność, jaką wykazały się uczennice oraz umiejętne łączenie innowacyjnych rozwiązań w nakrywaniu stołu z tradycją i symbolami Świąt Wielkanocnych zyskały uznanie w oczach pracodawców z branży hotelarsko-gastronomicznej. Uczennice otrzymały wyróżnienie branżowe.