Technik żywienia i usług gastronomicznych

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Liczne kursy doposażające uczniów w dodatkowe umiejętności branżowe, wizyty studyjne, działania projektowe.

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych powinien być przygotowany do wykonywania zadań zawodowych w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań:

  1. oceniania jakości produktów,
  2. przechowywania żywności,
  3. obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy,
  4. obsługi sprzętu gastronomicznego,
  5. przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów,
  6.  wydawania dań;

i w zakresie kwalifikacji HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych:

  1.  oceniania jakości żywności,
  2. planowania żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia,
  3. organizowania żywienia w produkcji gastronomicznej,
  4. wykonywania usług gastronomicznych,
  5. ekspedycji potraw i napojów

Zdjęcia dodatkowe

Copyright 2023 Zespół Szkół nr 1 w Liskowie

Skip to content